spot_img
spot_img

SLM kiest bewust voor Boeing

Atualizado há

- Publicidade -

De  SLM N.V. kiest bewust ervoor om geen andere Airbus te leasen, maar om alvast een stap vooruit te maken door de overstap te doen naar een Boeiing. De leaseperiode van de huidige Airbus A340 eindigt binnenkort. De Boeing 777 die nu geleast wordt in afwachting van de geavanceerde 787 (Dreamliner) zal voor ongeveer 18 maanden worden ingezet.

Het uiteindelijk doel is de Dreamliner, die  veel voordelen biedt en een aanzienlijke positieve bijdrage zal leveren aan de dienstverlening van de Surinam Airways legt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) uit.

Voor een gezonde bedrijfsvoering moet het bedrijf rekening houden met de behoefte van de klanten.

- Publicidade -

Zoals bekend, hebben zowel Boeing als Airbus een aanbod gedaan voor een leasecontract van één toestel. Hoewel begrijpelijk is dat Airbus graag de order had willen hebben en nu alsnog probeert dit te bewerkstelligen, is gebleken dat het aanbod van Boeing een betere fit is met de visie welke de aandeelhouder beoogt voor de SLM en een betere keuze voor de passagier.

De aangeboden Airbus is een 12 jaar oud vliegtuig, dat slechts 500 cycles (circa 600 vlieguren) heeft gevlogen en vanaf de bouw in een hangar in Tarbes, Frankrijk ligt. In de afgelopen periode is dit toestel slechts voor testen gebruikt ten behoeve van voornamelijk navigatieapparatuur voor de nieuwe A350. Dit vliegtuig heeft dus geen reguliere vlieguren gemaakt. De exacte conditie van het vliegtuig is daardoor onder meer onvoorspelbaar vanwege de lange statijd vanaf de bouw/oplevering van de machine. In het rapport van Airbus, behorende bij dit vliegtuig, zijn er zaken aangetroffen waarbij de Raad van Commissarissen vraagtekens heeft geplaatst. Gezien de one- aircraft operatie, zou deze keuze zeer riskant zijn.

Voorts is een specifieke A330 gepresenteerd aan de Raad van Commissarissen die afkomstig is van de huidige lessor van de A340 waarmee de SLM geen positieve ervaringen heeft. Er wordt gerefereerd naar de recente technische issues en vertragingen van deze kist die in totaal 6 maanden aan de grond heeft gestaan, mede vanwege afspraken die van de zijde van Airbus niet geheel zijn nagekomen.

De Raad van Commissarissen heeft weloverwogen een duurzame beslissing genomen en is hierin geadviseerd door experts op het gebied van techniek en commercie in de luchtvaart. De Boeing 777 is een degelijk vliegtuig met een grotere capaciteit aan zowel passagiers als cargo. Met het oog op de komst van de Dreamliner van dezelfde fabrikant is de Boeing 777 het perfecte toestel om de transitie te maken vanuit de huidige Airbus A340.

De Dreamliner zal de SLM vele nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling bieden. Een belangrijke overweging was optimale inzetbaarheid en kostenreductie van onderhoud. De Dreamliner is een jonger vliegtuig (6 jaar), dat minder verplichte checks en onderhoud nodig heeft en qua comfort de voorkeurskeuze is van passagiers wereldwijd. Ook TUI heeft op de Mid-Atlantische route inmiddels gekozen voor de modernere Dreamliner (787) en de KLM is dat voornemens. SLM wil de concurrentieslag niet missen en heeft dit meegenomen in haar overwegingen.

Foto: Google

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: