spot_img
spot_img

Sinds maart 2019 geen voorraad pentavalent vaccin

Atualizado há

- Publicidade -

Sinds maart 2019 is er een landelijk schaarste aan het pentavalent vaccin. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat het te vaccin niet in voorraad is. Als gevolg hiervan blijkt dat enkele vaccinatiepartners het Inactief Polio Vaccin/Oraal Polio Vaccin (IPV/OPV) dat in combinatie wordt gegeven met pentavalent, niet kan worden toegediend.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs het bericht doen uitgaan dat de vaccinatiepartners het IPV/OPV toe dienen, ondanks het pentavalent vaccin niet in voorraad is. Ouders hebben immers het recht erop te staan dat hun kind gevaccineerd wordt indien het vaccin er is. Het pentavalent vaccin en IPV/OPV maken deel uit van het landelijk kindervaccinatie programma, bestemd voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Deze vaccins beschermen kinderen respectievelijk tegen difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B, Haemophilus influenzae type B en polio.

Ten aanzien van het pentavalent vaccin, tracht het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO), het tekort vòòr eind juni aan te vullen. Wanneer het vaccin er eenmaal is zal door de vaccinatie partners, zoals voorgeschreven, een inhaalschema worden gehanteerd zodat kinderen beschermd zijn. Omdat er nu geen kwestie is van een uitbraak, is het risico van besmetting laag. Het ministerie van Volksgezondheid doet er alles aan deze ongewenste situatie tot het verleden te laten behoren en in het vervolg te voorkomen.

- Publicidade -

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: