Marie Levens — Foto: Luiz Paulo

Door de aanhoudende hitte heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur besloten dat de scholen vanaf dinsdag 20 oktober tot en met vrijdag 13 november eerder mogen sluiten. In sommige klassen loopt de temperatuur op tot 35 graden en dat is niet gezond voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. De Basisscholen zullen om 11:30 uur sluiten en de VOJ- en VOS-scholen om 12:00 uur.

Naar aanleiding van dit besluit worden minder lesuren gedraaid, maar volgens minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is er sprake van een andere situatie. “We hebben een COVID-crisis, we hebben een overmatige hitte en je kunt niet doen alsof er geen covid en geen hitte is.” Minister Levens geeft wel de garantie dat samen gekeken zal worden naar hoe het schooljaar succesvol afgerond kan worden. “Er zijn andere tijden, dus we gaan ook andere maatregelen treffen”, zegt ze.

Publicidade

Er eveneens besloten dat kinderen jonger dan 12 jaar geen mond- en neusbedekking meer hoeven te dragen, omdat de wetenschappelijke inzichten van de gezondheidsautoriteiten dat hebben bepaald. Er is steeds meer onderzoek gedaan waaruit blijkt dat kinderen beneden 12 jaar niet in staat zijn om anderen te besmetten. Dit zegt minister Levens. Volgens de minister is er breedvoerig overlegd met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, het Covid-team, leerkrachten en ouders om tot dit besluit te komen.

Comentar

Comentar