spot_img
spot_img

Scholen blijven langer gesloten

Start school gepland op 25 januari

Atualizado há

- Publicidade -

De scholen blijven vooralsnog tot vrijdag 22 januari gesloten. Dit maakt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bekend. Dit besluit is genomen vanwege de toenemende aantal Covid-19 gevallen. Afhankelijk van de ontwikkelingen zullend de scholen op maandag 25 januari van start gaan. Dit geldt op alle niveaus te weten: Basis, VOJ, VOS, HBO en de Universiteit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs te kennen gegeven dat de bestaande maatregelen voor nog een week van kracht blijven. Op dag basis zijn er tussen de 80 en 100 nieuwe infecties. De meeste besmettingen zijn te herleiden tot een periode rond de jaarwisseling.

Vanwege het hoge aantal actieve gevallen is de druk op het zorgpersoneel verder toegenomen in de afgelopen week. Het ministerie van Volksgezondheid doet er alles aan om nochtans kwalitatief goede gezondheidzorg aan te bieden aan elke besmette persoon.

- Publicidade -

De “R”, ofwel het reproductiviteitsgetal, heeft in de afgelopen week een lichte daling vertoond en is momenteel rond 1. Het positiviteitspercentage is in de afgelopen gedaald. In de afgelopen week is, zoals was afgesproken, overgegaan tot heropening van de markten, te weten: Centrale Markt Paramaribo en de “Noodmarkt” aan de Kankantriestraat te Abrabroki. Dit heeft plaatsgevonden na goede inspectie en aanpassing van de markten in overleg met de werkgroep Protocollen van het Outbreak Management Team.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: