— Foto: Luiz Paulo

Scholen blijven vooralsnog gesloten gezien het feit dat mogelijk kinderen ook een rol spelen bij de transmissie. Ook alle overheidskantoren zullen in de periode van 24 januari tot en met 6 februari worden gesloten. Dit geldt niet voor essentiële diensten van de overheid. Personeel moet, voor zover mogelijk, van huis uit werken en via zoom of andere media vergaderen/overleggen. Dat geldt ook voor de hoge colleges van Staat, zoals de regering en de assemblee.

Per heden mag per gezin slechts 1 persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere handelszaken. De verantwoordelijkheid en controle hiervan zal geschieden door de handelszaken. Het is eenieder, per heden 23 januari verboden om alcohol te gebruiken in het openbaar. Dit naar aanleiding van de statistieken waarbij diverse besmettingen hebben plaatsgevonden bij personen die zich hebben opgehouden bij supermarkten.

Publicidade

Met name het alcoholgebruik en het onnodig ophouden in de nabijheid van winkels en supermarkten is per heden verboden en er zal hiertegen worden opgetreden. In het vooruitzicht ter beheersing van de epidemie is het duidelijk voor de regering dat, bij aanhouden van de huidige epidemiologische trend, nog stringentere maatregelen zullen volgen. Een lockdown, weekend of totaal, is op dit moment niet uitgesloten en zelf zeer waarschijnlijk.

Comentar

Comentar