spot_img
spot_img

Santokhi: “We zijn stap dichter naar normalisatie”

Atualizado há

- Publicidade -

Het staatshoofd deelt mee dat Suriname een stap dichter is naar normalisatie. De integrale aanpak van de COVID-19 pandemie in Suriname werkt. De cijfers staven dat laat president Chan Santokhi optekenen. De regering ziet  scherpe daling van het aantal actieve besmettingen. Alle recente uitbraken, met name in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca, zijn thans onder controle. Ofschoon de besmettingen aan het afnemen zijn waarschuwt het staatshoofd om alert te blijven en maatregelen in acht te blijven nemen.

Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe gevallen per dag. Santokhi hoopt dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet. Hij rekent daarvoor op de medewerking van een ieder. Maar wees gewaarschuwd; bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zal de regering genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen.

Volgende week arriveren de antigeen sneltesten. Zijn dank gaat uit naar de PAHO/WHO voor deze geste. Deze testen bieden binnen een half uur resultaat. De testen zullen gebruikt worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten, en op de verschillende test sites in stad, district en binnenland.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: