spot_img
spot_img

Rustige herdenking Internationale Dag van de Verpleging voor PCS

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft vanwege de Covid-19 maatregelen en  de algehele situatie in het land de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ (International Nurses Day) dag op een rustige wijze herdacht.

Atualizado há

- Publicidade -

Wereldwijd wordt op 12 mei de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ herdacht. Deze dag is ook wel bekend als ‘Dag van de Zorg’ en de verjaardag van Florence Nightingale. Op zich zou het juist een opmerkelijke viering moeten zijn, vanwege het feit dat dit jaar door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot het jaar van de verpleging en PCS haar 125 jarig bestaan herdenkt.

Rudi Dwarkasing, waarnemend Medisch Directeur van het PCS, legde de nadruk op het thema van Dag van de Verpleging, ‘Nursing the World to Health’ waarbij verplegenden in dit huidig Covid-19 tijdperk een belangrijke rol te vervullen hebben in het verlenen van zorg aan patiënten.

Algemeen Directeur, Raj Jadnanansing, bestempelde de huidige Covid-19 situatie als een hele speciale ervaring voor de verpleging waarbij de inzet van een ieder heeft kunnen resulteren in het weerhouden van het Covid-19 virus binnen PCS. Namens de directie sprak Jadnanansing zijn waardering uit voor de inzet van het verpleegkorps vooral in het kader van Covid-19.

- Publicidade -

Ook PCS kwam in aanmerking voor een donatie van de First Lady op vrijdag 08 mei, dit in het kader van Moederdag, die wereldwijd werd herdacht op zondag 10 mei. De goederen zijn middels een lotingsysteem uitgereikt aan het verplegend personeel. De herdenking ‘Internationale Dag van de Verpleging’ wordt afgesloten met een ontbijt en presentje voor het verplegend personeel.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: