spot_img
spot_img

Russsische Buitenlandse Zaken minister op officieel werkbezoek in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, was zaterdag voor een officieel werkbezoek in Suriname. De bewindsman landde rond 21:00 uur op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Minister Lavrov werd welkom geheten door zijn collega Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken alsook Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en andere regerings functionarissen.

Minister Lavrov heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Yldiz Pollack-Beighle. Na de officiele groet en officiele foto trokken de ministers zich terug voor een bilaterale meeting. Lavrov is in Suriname voor de versterking van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Rusland. De komst van de Russische minister biedt perspectief op het gebied van onder andere de olie sector en onderwijs. Na de ontmoeting met minister Beighle vertrok de bewindsman naar het Kabinet van de vice president, waar van gedachten gewisseld is over de samenwerkingsgebieden tussen de twee landen. Inzet van de gesprekken is het verstevigen van de bilaterale relatie tussen Suriname en de Russische Federatie. De vicepresident werd bijgestaan door de ministers van Juspol, LVV, Volksgezondheid, HI&T, Defensie en Onderwijs. Ook aanwezig was de directeur Directoraat Nationale Veiligheid en deskundigen van de verschillende ministeries.

De besprekingen die gevoerd zijn vinden plaats in het kader van onder meer intensivering van de economische, sociale, culturele en technische samenwerking, alsook het bevorderen van politiek dialoog tussen beide landen. Vaststaat dat de komst van minister Lavrov, de banden tussen Suriname en Rusland verder zal verstevigen. Studenten uit Suriname hebben in Rusland studies gevolgd. Minister Pollack-Beighle verwijst naar de hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Recentelijk heeft Rusland apparatuur gedoneerd aan het ’s Lands Hospitaal. Ten aanzien van veiligheid kan ons land ook profiteren van de samenwerking met de bevriende mogendheid. Er zijn trainingsmogelijkheden voor de politie, militairen, brandweerlieden maar ook op het gebied van cyber security kan ons land de nodige assistentie verkrijgen.

- Publicidade -

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: