De regering heeft een Russische helikopter ingezet voor operaties in het binnenland. De regering geeft aan dat het speciaal bedoeld is voor activiteiten ter ontwikkeling van het binnenland. Verschillende overheidsinstanties, alsook particulieren die activiteiten uitvoeren in het binnenland zullen in de gelegenheid worden gesteld om materiaal naar de afgelegen gebieden te laten vervoeren.

Het ministerie van Volksgezondheid is in de gelegenheid om als eerste gebruik te maken van deze voorziening. Het transportvliegtuig is op 17 febrauri 2020 ingezet, om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Desiré Bouterse te transporteren. Op deze dag is een operatie vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langatabbetje uitgevoerd. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukt dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland.

De komende periode zullen ook in andere gebieden operaties worden uitgevoerd voor het ministerie van Volksgezondheid. Er zullen met name nog meer vuilverbrandingsovens naar afgelegen gebieden worden getransporteerd. Minister Elias zegt dat de helikopter wordt ingezet, omdat deze gebieden niet via land te bereiken zijn. Daarnaast is er momenteel een lage waterstand in de rivieren, waardoor transport van de ovens ook niet per boot kan geschieden.

Publicidade

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar