spot_img
spot_img

Russische buitenlandse minister heeft kort onderhoud met Bouterse

Atualizado há

- Publicidade -

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, heeft tijdens zijn bezoek aan Suriname een ontmoeting gehad met President Desiré Delano Bouterse. Tijdens deze korte gesprek is gesproken over de relatie tussen beide landen. Volgens het staatshoofd kan dit bezoek gezien worden als een historisch moment, aangezien Rusland gerekend kan worden tot een van de grootste mogendheden van de wereld.

De president vindt het tijd dat j Surinamers meer liefde voor Suriname moeten hebben. Het mag niet aan de buitenlander liggen dat zij de potentie van Suriname inziet, maar dat Surinamers het zelf niet inzien. De president gaf verder aan dat Suriname op diverse gebieden voordelen heeft aan dit bezoek, waaronder op het gebied van volksgezondheid en onderwijs.

Tijdens het gesprek van minister Lavrov met vicepresident Michael Ashwin Adhin is onder meer van gedachten gewisseld over de connectivity. Vicepresident Adhin stelt dat ook gesproken is over de agrarische sector. Volgens de bewindsman is nagegaan welke rol van betekenis ons land kan hebben in de relatie met de Russische Federatie. Ook op het gebied van de mijnbouwsector is er van gedachten gewisseld. Rusland is politiek strategisch een belangrijke partner benadrukte de vice president, die van mening is dat Suriname daarvan maximaal gebruik moet maken.

- Publicidade -

Sergey Lavrov, was voor een kort officieel bezoek in Suriname. De bewindsman is op vrijdagavond 26 juli 2019 geland in Suriname. Minister Lavrov was in Brazilie voor een meeting van de BRICS. In de BRICS zitten Brazilie, Rusland, India, China en Zuid Africa. De minister vertrok na een lunch op zaterdag terug naar Rusland.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: