spot_img
spot_img

Ronnie Brunswijk is nieuwe parlementsvoorzitter

Ronnie Brunswijk en Dew Sharman zijn de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van het parlement.

Atualizado há

- Publicidade -

Tijdens een buitengewone openbare vergadering is Ronnie Brunswijk van de ABOP en Dew Sharman van de VHP bij acclamatie gekozen tot de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Hij heeft de hamer overgenomen van de fungerende voorzitter Soewarto Moestadja. De NDP heeft geen tegen kandidaten gepresenteerd waardoor de twee parlementariërs meteen beëdigd konden worden in de nieuwe functies.

Eerder op de dag zijn de parlementariërs die gekozen zijn geworden tijdens de verkiezingen beëdigd geworden en mochten te toetreden tot het parlement. De ceremonie is aangepast vanwege de Covid-19 maatregelen en protocollen die gehanteerd moeten worden. De leden werden in drie groepen verdeeld om beëdigd te worden.

Ashwin Adhin, die ook gekozen is, wordt op een ander tijdstip beëdigd omdat hij nog steeds in functie is van vice president. Soewarto Moestadja, minister van Arbeid tevens gekozen assembleelid heeft de eerste vergadering van het nieuwe parlement geeid. Minister Moestadja is op door president Desiré Bouterse beëdigd tot fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee. De fungerend voorzitter heeft als taak om de nieuw gekozen assembleeleden te beëdigen en toe te laten en de verkiezing van voorzitter en vice voorzitter van het parlement te leiden.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: