spot_img
spot_img

Rijweg West-Suriname weer open voor vrachttransport

Atualizado há

Sinds vrijdag 30 januari is de rijweg achter Zanderij, richting West-Suriname, weer opengesteld voor vrachtverkeer. Vanwege de zeer slechte staat van de weg, was dit weggedeelte afgesloten voor vrachtverkeer boven 4 ton. Er wordt thans continu gewerkt aan de reconditionering door het Commissariaat Para. “Het streven is om alle kuilen in de weg te dichten en daarna te egaliseren met een graider ”, aldus Sherwin Piqué van het commissariaat.

 

De kapiteins van de dorpen Tibiti, Bigi Poika en Pikin Saron hebben begrip voor het economisch belang van vrachttransporteurs, vandaar dat zij allen ook hebben ingestemd met de voorlopige openstelling van de weg. Als voorwaarde voor het mogen rijden over de weg geldt dat de lading niet hoger mag zijn dan 20 m³, dat een ontheffingstoestemming van het commissariaat nodig is en dat er meteen gestopt wordt met rijden als het weer begint te regenen.

 

Deze voorwaarden moeten helpen de huidige conditie van de weg te behouden. “De gemeenschappen van de inheemse dorpen zijn afhankelijk van de weg en wij moeten ervoor zorgen dat de weg rijbaar blijft. Schoolkinderen en werkende mannen en vrouwen moeten dagelijks over de weg om hun bestemming buiten dat gebied te bereiken”, zegt Piqué.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App