Het rijbewijs van de 33-jarige politica en activist Maisha Neus is door de politie ingevorderd. Neus is in de ochtend van 12 september door de politie van het bureau Kwatta tijdens een wegcontrole staande gehouden.

PUBLICIDADE

De politie constateerde dat de autobestuurster vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Zij is naar het politiebureau overgebracht ter ontnuchtering. Bij de ademanalyse test blies Neus 695 microgram uitgeademde alcohol lucht uit. Het maximale toegestane promillage is 220 microgram. Na te zijn ontnuchtert, werd zij aangehouden, waarna zij werd voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Het rijbewijs van Neus is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd M.S. na te zijn verhoord heengezonden.

Inmiddels heeft de politica op social media kenbaar gemaakt spijt te hebben van haar handeling. Ook heeft ze vergiffenis gevraagd van de samenleving voor het onverantwoordelijk gedrag dat zij getoond heeft door dronken plaatst te nemen achter het stuur.

Foto: Archief LPM