Republic Bank Limited heeft deze week voor de eerste keer haar deuren geopend in Suriname. Het gaat om de belangen van RBC Financial Limited die zijn overgenomen waarvan de acquisitie vrijdag rond was. Het weekeinde is met man en macht gewerkt om maandag onder een nieuwe eigenaar en nieuw management zaken te doen. 

RBC BANK, Central do RBC Bank (2)RBC kon moeilijk het hoofd boven water houden vanwege diverse redenen. Die zijn door Republic Bank geïdentificeerd en zullen volgens Algemeen Directeur Gloria Anthony ongedaan gemaakt worden.

Publicidade

Het verschil ligt volgens Anthony in onder andere de wijze waarop Republic Bank haar zaken doet. In tegenstelling tot RBC heeft de moedermaatschappij van Republic op Trinidad and Tobago vrijwel honderd procent autonomie verleend aan haar afdeling in Suriname. Er is een lokaal bestuur met aan het hoofd een directeur die zelf ook in Suriname woont. “De besluiten voor bijvoorbeeld leningen gebeuren precies hier in Suriname”, zegt Anthony. Bij RBC was dit niet het geval. “De belangrijkste besluiten worden hier genomen.”

Een ander voordeel is dat, hoewel er limieten zijn voor leningen die er per afdeling gegeven kunnen worden, ander afdelingen in andere landen kunnen inkomen indien daar behoefte aan is.

Volgens Derwin Howell, president-commissaris van de Raad van bestuur heeft hij een topteam naar Suriname gestuurd om de afdeling hier te beheren.

Comentar

Comentar