De vlucht is op woensdag niet doorgegaan, omdat nog veel zaken in orde gemaakt moest worden, gaf Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, te kennen tijdens dagelijkse Covid-19 persconferentie. Ze maakt duidelijk dat de vlucht niet is verschoven vanwege een vermoedelijk positief geval van Covid-19 zoals gespeculeerd wordt. Veira zegt dat ook het management al enkele dagen van tevoren te horen kreeg dat er mogelijk sprake zou zijn van suspecte gevallen in Belém. Dit heeft voor rep en roer gezorgd waarbij men zich afvroeg waarom deze personen naar Suriname gehaald moeten worden.

Veira geeft verder aan dat alle landen een zekere lock down hebben wat betreft de grenzen. Als land moet je dan voor zorg dragen dat je alle nodige informatie opstuurt. Aan de hand van de gezondheid situatie moet dat land ook nagaan als die klaar is om een vlucht binnen te halen. Veira zegt ook dat vanuit Suriname tussen de 60 en 80 Brazilianen terug moeten naar Brazilië. “Brazilië wil rustig hiermee omgaan en daar hebben we alle begrip voor”, zegt ze.

Voor deze week staan op schema: een vlucht op 8 mei de tweede repatriëringsvlucht waarmee in Nederland gestrande ingezetenen worden teruggehaald.

Foto: Archief LPM

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar