De regering van Suriname heeft op woensdag 15 maart de passagiers van de repatriëringsvlucht die op 31 maart vanuit Belém, Brazilië kwam naar huis gestuurd. De quarantaine heeft een tijd duur van 14 dagen, zoals gesteld is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met continue monitoring door het medische team.

Een van de passagiers die door het LPM nieuwsdienst werd geïnterviewd, gaf aan dat de repatrianten door het medische team individueel werden ondervraagd over hun gezondheidstoestand. Iedereen moest hun temperatuur laten opmeten waarna ze het hotel mochten verlaten om naar huis te gaan. Niemand van die vlucht uit Belém vertoonde symptomen van Covid-19.

Publicidade

Lees ook:

“Gisteravond was er een meeting. Vandaag gingen ze naar elk van de appartementen van de passagiers en stelden wat vragen over hoe we ons voelden, en als we iets voelden na het eten en ander zaken. Daarna werden de temperatuurmeter tevoorschijn gehaald waarna de metingen werden genoteerd. Na deze screening mochten we naar huis ”, aldus een passagier.

De regeringen van Brazilië en Suriname hebben beide samengewerkt zodat de uitvoering van de SLM-repatriëringsvlucht kon plaatsvinden. Ook zijn er duidelijk afspraken gemaakt wat de veiligheidsmaatregelen betreft met name dat bij aankomst de passagiers allemaal in quarantaine gaan. Dit gold voor de repatrianten van Suriname en van Brazilië. Beide landen hebben zich aan gecommitteerd om de pandemie van Covid-19 wereldwijd aan te vechten, verdere verspreiding te voorkomen en het te beheersen.

Foto’s: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar