Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering aan journalisten aangegeven dat de regering maandag wil overgaan tot het vaccineren van personen met het AstraZeneca-vaccin. Het streven is om 500 personen als eerst te vaccineren met de geschonken 1000 doses vaccin die Suriname gedoneerd heeft gekregen van Barbados.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft goedkeuring gegeven aan Suriname dat die over kan gaan tot vaccineren van de mensen met het AstraZeneca-vaccin. Ramadhin heeft eerder te kennen gegeven dat het wachten was op de goedkeuring van WHO. Ramadhin wil maandag als eerste gevaccineerd worden. De frontlinie werkers zullen eerst gevaccineerd worden. De verwachting is om rond midden maart ongeveer 80.000 doses vaccin te hebben en verder te gaan met vaccineren.

Ook is Suriname waakzaam voor de vier Covid varianten. Inmiddels is bekend dat vier personen positief zijn getest in Frans-Guyana met de Covid-varianten. Ramadhin bevestigt dit. Hij merkt eveneens op dat de bewaking van de Oostelijke grens moeilijk gaat vanwege de wederzijdse belangen die daar spelen. Aan de Franse kant worden personen als gevaccineerd.

Om de Braziliaanse Covid varianten zo veel als mogelijk te weren, mogen er geen vluchten uitgevoerd worden naar Brazilië en mogen er geen vluchten uit Brazilië komen. Zo is de minister niet mee eens dat SLM een charter vlucht naar Brazilië zou uitvoeren. Dit heeft hij in de ministersvergadering bespreekbaar gemaakt.

Comentar

Comentar