— Foto: Luiz Paulo
Armand Achaibersing — Foto: Luiz Paulo

De regering heeft gelijk na haar aantreden maatregelen getroffen om de crisis een halt toe te roepen. Het is nog geen macro economische plan maar de eerste maatregelen om het bloeden te stoppen. De regering is bezig het macro economisch plan te definiëren. Het is onrealistisch om te verwachten dat dit plan binnen een maand al af te hebben. Het vereist goed reken en denkwerk zegt Armand Achaibersing van Financiën en Planning op een persconferentie.

 

Publicidade
Albert Ramdin — Foto: Luiz Paulo

In een uitgebreide presentatie verzorgd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Achaibersing zijn crediteuren gewezen op hoe het land er economisch voor staat. Ook is de groep voorgehouden wat de regering doet om de situatie te herstellen. De regering is  namelijk een traject gestart om met de crediteuren van gedachten te wisselen over de economische situatie waarin Suriname zich bevindt.  Tijdens de presentie is aan de crediteuren voorgehouden waar de regering naar toe wil.

Minister Achaibersing gaf aan, dat Suriname samenwerkt met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) om de economie weer op het juiste spoor te brengen. Ook wordt hulp gezocht bij de IDB, Wereldbank en andere multilaterale organisaties.  Het traject dat met het fonds is uitgestippeld moet uiterlijk januari 2021 af zijn waarna na toestemming van de board tot uitvoering kan worden overgegaan zodat de nodige stabiliteit gecreëerd kan worden.

Comentar

Comentar