Armand Achaibersing — Foto: Luiz Paulo
Publicidade

De last minute benoemingen die door de vorige regering genomen zijn, hebben een grote impact op de financiële middelen van de overheid. Het gaan dan om benoeming zoals die bij het ministerie van Defensie waar bevelhebber en ex-bevelhebbers last minute 50% aanpassing van hun inkomen hebben gehad gaf minister Armand Achaibersing van Financiën te kennen tijdens de regeringspersconferentie gisteren. Het gaat om benoemingen, bevorderingen en het opnemen van personen in het ambtenarenbestand.

Net als president Chan Santokhi haalde hij ook de benoemingen aan van beleidsadviseurs op verschillende ministeries en auto’s die aangeschaft zijn en ter beschikking gesteld zijn aan mensen die geen aanspraak op maken. “Dat zijn extra kosten voor de overheid en zo kan ik verder gaan. Er zijn zaken die nu boven water zijn gekomen, maar geloof u me: er zijn nog meer zaken die nog boven water zullen komen”, gaf hij te kennen.

Publicidade

De financiënminister gaf ook aan dat doordat er personeelsleden aangetrokken zijn, het ambtenarenbestand is gegroeid. Het zal impact hebben op maand- en jaarbasis. Volgens de bewindsman kan de regering de met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) overeengekomen loonsverhoging van 50 procent ook niet betalen.

Comentar

Comentar