De regering heeft twee lockdown weekenden aangekondigd. Het betreft het weekend van vrijdag 29 januari om 19:00 uur tot en met maandag 1 februari 05:00 uur en vrijdag 5 februari om 19:00 uur tot en met maandag 8 februari 05:00 uur. Dit heeft de regering vandaag aangekondigd tijdens een virtuele persconferentie.

Tijdens het uitgangsverbod in het weekeinde zullen alleen specifieke groepen personen met toestemming op straat mogen. Alle winkels- en handelszaken zullen gesloten zijn. Minister Amar Ramadhin heeft aangegeven dat de lockdown weekenden ingesteld moeten worden omdat de gezondheidzorg de druk niet meer aankan. Personen uit de eerste lijnzorg zijn besmet geraakt met het virus.

Publicidade

Het uitgaansverbod is vanaf woensdag 27 januari tot en met 9 februari ingesteld van maandag tot en met vrijdag van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. De overige maatregelen blijven gehandhaafd.

Vermeldenswaard zijn de volgende besluiten:

  1. De handhaving zal intensiever zijn gedurende de komende periode.
  2. Het gebruik van alcohol in het openbaar is per zaterdag 23 januari 2021 verboden
  3. Het onnodig en zonder reden ophouden in groepsverband voor een winkel is verboden.
  4. Recreatieoorden zijn gesloten. Tegen personen die zich in weekenden naar recreatieoorden begeven, zal worden opgetreden. De sancties zullen eveneens gelden voor de vergunninghouders van recreatieoorden.

Comentar

Comentar