spot_img
spot_img

Regering komt ondernemers tegemoet met productiefonds

Vanuit de gedachte ‘wan ogri tjar wan bun’, zal aan lokale ondernemers en producenten die het hardst getroffen zijn door Covid-19, ondersteuning worden geboden om hun productie op te voeren.

Atualizado há

- Publicidade -

Om hieraan invulling te geven heeft de regering een productiefonds van SRD 300 miljoen ingesteld. Deze productiefonds is bedoeld voor lokale productiebedrijven. De regering heeft voor acute noodhulp ook een noodfonds van SRD 400 miljoen ingesteld. Met deze fonds wil de regering export bevorderen zodat het importeren verminderd wordt.

Uit dit fonds kan een ondernemer tegen 3 procent rente met een grace period van 1 jaar lenen. De ondernemersmoeten wel voldoen aan de vooraf vastgestelde aanmerkings- en leencriteria. Beheer en toezicht van het fonds worden gevoerd door een commissie met vertegenwoordigers van de vakbeweging, (RAVAKSUR), het bedrijfsleven (VSB EN ASFA), en de overheid (Financiën, HIT, LVV, Arbeid). Het fonds zal worden geoperationaliseerd door een staatsbank.

De regering zal ook een reeks aan ondersteuningsmaatregelen doorvoeren zoals importbeperkende maatregelen doorvoeren  ter stimulering van lokale productie welke moet resulteren in garandering van valuta voor noodzakelijke inputs.

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: