Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo

De regering heeft dinsdag overleg gevoerd met Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Er is daarbij nogmaals een beroep gedaan op Ravaksur om de regering te willen ondersteunen in de pakket aan maatregelen door de regering adviezen te geven. Dit zei president Chan Santokhi vandaag tijdens de persconferentie waar de regering een overzicht geeft waarmee ze de afgelopen periode bezig is geweest.

Ravaksur heeft twee weken tijd gevraagd en ze tonen ook begrip voor de maatregelen, echter wensen ze dat de regering overleg blijft voeren wanneer de regering de maatregelen gaat implementeren. Santokhi geeft aan dat ze gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om hun eerste exercities te presenteren aan Ravaksur over het beleid dat de regering wens te voeren met betrekking tot de tariefsaanpassingen bij N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS).

Publicidade

Santokhi geeft aan dat het eveneens de bedoeling om de exercities aan de Sociaal Economische Raad (SER) te presenteren zodat partijen een goede verstandhouding hebben. De regering moet weten als de maatregelen dragelijk, redelijk, billijk en uitvoerbaar is en dat ze daarbij een bijdrage leveren aan de geleidelijke afbouw van de subsidies bij EBS.

Comentar

Comentar