spot_img
spot_img

Regering gaat in hoger beroep zaak Valutawet aanvechten

De regering gaat de omstreden Valutawet in hoger beroep aanvechten.

Atualizado há

- Publicidade -

De rechter heeft de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren ongeveer twee weken terug opgeschort. President Desiré Bouterse heeft tijdens een Surinaams praatprogramma medegedeeld dat de zaak verder in hoger beroep aangevochten wordt. Het besluit komt, nadat het staatshoofd het afgelopen weekend bij de opening van de Nieuwe Highway een petitie heeft ontvangen ten aanzien van de valutawet.

In de petitie wordt geëist dat de regering van Suriname onmiddellijk hoger beroep aantekent tegen het vonnis van de rechter inzake opschorting van de wet. De petitie is ingediend op initiatief van jongeren die gebukt gaan onder de huidige situatie rondom de koersontwikkelingen. Verder wordt gevraagd dat de regering onmiddellijk overgaat tot uitvoering van het bepaalde in de valutawet, waarbij de Centrale Bank een wisselkoers publiceert, hetgeen wordt gehanteerd bij alle transacties van handel en dienstverlening.

Ook wordt geëist dat er stringent wordt opgetreden tegen eenieder die zich schuldig maakt aan het illegaal kopen en verkopen van deviezen. De indieners eisen ook dat de regering de financiële steun aan de rechterlijke macht stopzet, die bewezen heeft de belangen van enge politieke belangen te verkiezen boven de bescherming van de burgers van Suriname.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: