spot_img
spot_img

Regering finaliseert overname van de aandelen Landbouwbank door Surinaamse Volkscredietbank

Atualizado há

- Publicidade -

De Landbouwbank NV is deze week formeel opgegaan in de Volkscredietbank.

De formele overdracht heeft op het Ministerie van Financiën plaatsgevonden door de directeur van de Landbouwbank Djaienti Hindori, de Direkteur van de Stichting Surinaamse VolksCrediet Bank Suriname, Percy Clenem en de vertegenwoordiger van de Staat, Minister Gillmore Hoefdraad. Dit past in het kader van de herstructurering van de staatsbanken die de regering twee jaren terug heeft besloten.  Dit project gaat terug tot 1997.

Het ligt in de bedoeling dat LBB voorafgaand aan een integratie proces zal fungeren als een dochteronderneming van VCB. In het kader van het integratie traject zal eveneens de rechtsvorm van VCB worden gewijzigd naar dat van een naamloze vennootschap. Voor het integratie traject is een periode van circa 2 jaren uitgestippeld.

- Publicidade -

Met in achtneming van de Wet Toezicht op het Bank-en Kredietwezen 2011 zijn voorbereidingen getroffen die een soepele overgang garanderen naar de nieuwe geïntegreerde bankinstelling. Het betalingsverkeer en de dienstverlening gaat na de overname bij beide instellingen onverkort door op de bestaande vertrouwde wijze en de relaties met de klanten en overige partners blijven voortbestaan. In de loop van de komende periode zullen de verschillende belanghebbenden zo omstandig mogelijk worden ingelicht via de gebruikelijke kanalen.

Het uiteindelijk doel van de herstructurering van de financiële sector is om door middel van schaalvergroting en samenwerking op diverse onderdelen de bedrijfsefficiency verder op te voeren ten voordele van de clientèle.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: