spot_img
spot_img

Regering Bouterse heeft totaal schuld van USD 3 miljard achtergelaten

Ieder burger heeft een schuld van USD 5000.

Atualizado há

- Publicidade -

De vorige regering heeft totaal een schuld van USD 3 miljard achtergelaten. Dit deelde de president van Suriname, Chan Santokhi, vandaag mee tijdens een persconferentie in Congreshal. De buitenlandse schuldpositie is gesteld op USD 1.9 miljard. De binnenlandse schuldpost bedraagt USD 990 miljoen, Euro 140 miljoen en SRD 2.2 miljard. Tot nu toe zijn er 123 leningen geïdentificeerd. Voor SRD 2,2 miljard is er aan schatkistpapier uitgegeven.

“Het Surinaams volk is nu opgescheept met US$ 1.9 miljard aan buitenlandse leningen”, zegt president Santokhi. In de afgelopen tien jaar is meer dan US$ 4 miljard aan inkomsten binnengekomen. Santokhi vraagt wat er met dit geld is gebeurd. Hij geeft aan dat de meeste infrastructurele werken gefinancierd zijn met leningen uit China. Hij geeft verder aan dat er ook  geen administratie gevonden is van het Covid-19 fonds. Hij trekt de conclussie dat de uitgaven van SRD 300 miljoen niet is verantwoord.

Hij zegt ook dat er een achterstand is van maanden voor betalingen van AOV. De royalty’s van 65 miljoen op jaarbasis worden gebruikt om schulden af te lossen of worden als onderpand gebruikt. Hij zegt  verder dat bijna alle rijkdommen van het volk verpand is geworden of is weggegeven zonder voordelen voor de bevolking.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: