Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo

Terwijl de regering bezorgd is over de Covid-19 situatie zijn delen van de samenleving dat juist niet, zei het staatshoofd. Volgens de president is gestart met beheersing en tegelijkertijd is gewerkt aan normalisatie. Daarbij is het beleid gericht op eigen verantwoordelijkheid van de burger. Niet alle delen van de samenleving houden zich hieraan. Men gaat gewoon door met feesten en andere bijeenkomsten met als risico verdere verspreiding, merkte de president op. De Raad van Ministers is op woensdag  augustus bijeengekomen om de situatie verder aan te scherpen.

De verscherpte maatregelen die door de regering zijn aangekondigd houden geenszins in dat de samenleving gepest wordt maar dat die juist bedoeld zijn om het Covid-19 virus terug te dringen. Het toenemende aantal besmettingen baart het kabinet Santokhi/Brunswijk enorm veel zorgen. Die bezorgdheid heeft het staatshoofd tijdens een persconferentie op woensdag.

Publicidade

Naar aanleiding van de ernstige  situatie heeft het staatshoofd strengere maatregelen aangekondigd. Het doel van de maatregelen is om het verder oprukken van het virus een halt toe te roepen. Er is ene total lockdown aangekondigd voor zaterdag. Het is eenieder verboden zich in de periode van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 2020 om 05:00u in heel Suriname op de openbare weg te begeven of te bevinden. Zondag na 05.00 uur mag men wel de straat op als men het nodig acht.

Comentar

Comentar