spot_img
spot_img

Radarsysteem JAP internationale luchthaven defect

Atualizado há

- Publicidade -

De SATCA (Suriname Air Traffic Controllers Association) maakt middels een persbericht bekend dat het Radarsysteem op de Johan Adolf Pengel (JAP) Internationale Luchthaven sedert 2014 defect is.

Naar aanleiding van speculaties in de media de afgelopen periode, over het feit als de luchtverkeersleiding alle vliegbewegingen zouden kunnen en moeten waarnemen met het radarsysteem, heeft de SATCA gemeend een persbericht uit te brengen hierover.

ADVERTENTIE

Het radarsysteem is reeds jaren niet inwerking. Vliegbewegingen kunnen al jaren niet worden waargenomen. Voor 2014 toen het systeem nog werkte werd ook niet optimaal gebruik van gemaakt vanwege het feit dat de luchtverkeersleiders nog getraind moesten worden.

- Publicidade -

De SATCA is reeds in kennis gesteld door het hoofd van de luchtvaartdienst dat het radarsysteem binnen korte termijn gerepareerd zal worden en het personeel getraind zal worden om radar controle service te bieden.

De radar is meer een hulpmiddel voor luchtverkeersleiders om vliegtuigen veiliger boven het Surinaams grondgebied te begeleiden. Voor nu wordt er niet gewerkt met een radar, de vliegbewegingen worden bijgehouden aan de hand van gerapporteerde posities door de piloten zelf.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: