spot_img
spot_img

Hoefdraad informeert Bouterse over financiële status

Atualizado há

- Publicidade -

President Desi Bouterse heeft donderdag een diepgaand gesprek gehad met governor Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Aan de orde was de financiële status van de staatskas en hoe het gesteld is met de financiële huishouding.

centrale bank van surinameHet gesprek komt nadat er door onder andere de bankiersvereniging bezorgdheid is geuit over de precaire financiële situatie in het land en de grote schulden die de staat heeft en in relatie tot de staatsinkomsten die ook flink gekelderd zijn als gevolg van lage prijzen voor grondstoffen.

Ook ondernemers hebben bij de president hun bezorgdheid geuit over het groot aantal schulden die de staat bij hen heeft en maar niet afgelost worden.

- Publicidade -

Dit brengt hun onderneming in gevaar omdat er veel werk is voorgefinancierd. Doordat er nu geen overmakingen plaatsvinden vanuit de staat dreigen de ondernemers over de kop te gaan. Bij de banken aankloppen is ook verleden tijd omdat die het onverantwoord achten om de financiële onzekere ondernemers voor te schieten; Er is geen garantie dat die in staat is de lening terug te betalen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: