spot_img
spot_img

Procureur-generaal wil CLAD-onderzoek EBS

Atualizado há

In een brief gedateerd 10 februari vraagt waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday minister Andy Rusland van Financiën om een onderzoek door de Centrale Lands Accountants Dienst (CLAD) te laten instellen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De pg heeft dit maandagmiddag 16 februari meegedeeld aan assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS).

 

Tjin-A-Tsoi heeft op 4 februari documenten overhandigd aan Baidjnath Panday, waarin hij drie vermeende mega corruptiezaken aan de orde stelt bij de EBS. Het betreft geldmiddelen die verkregen zijn uit een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Naar zeggen van het assembleelid zou er bij de bestedingen sprake zijn van onregelmatigheden, die een of meer strafbare feiten opleveren.

 

Het tweede geval betreft de aanschaf en levering van goederen, alsook betalingen waarbij interne bedrijfsprocedures van de EBS zouden zijn omzeild. Ook hier kan er sprake zijn van strafbare feiten. In de andere zaak wordt aangegeven dat er noodaggregaten zijn aangeschaft door de EBS, waarbij niet conform de comptabele regels van het bedrijf zou zijn gehandeld. Dit zou het bedrijf financieel geschaad hebben.

 

Baidjnath Panday heeft de CLAD ingeschakeld omdat hij een diepgaand financieel onderzoek noodzakelijk acht bij de EBS. Op basis van het verkregen CLAD-onderzoeksresultaat zal de pg beslissen of er al dan niet een strafrechtelijk onderzoek zal worden ingesteld.

 

Tjin-A-Tsoi geeft aan dat de pg hem meegedeeld heeft dat een bepaalde procedure moet worden gevolgd. Zo moet eerst een CLAD-onderzoek worden ingesteld.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App