spot_img
spot_img

‘President vreest motie van wantrouwen’

Atualizado há

Gegeven de huidige politieke omstandigheden is het reëel dat De Nationale Assemblée (DNA) geen reguliere openbare vergadering meer zal beleggen. President Desi Bouterse en de regeringscoalitie zijn bang dat in het hoogste college van Staat een motie van wantrouwen tegen de regering wordt ingediend, behandeld en aangenomen.

 

Ofschoon volgens de bestaande wetgeving een dergelijke motie van het parlement de regering niet naar huis kan sturen, zou dit bij een eventuele goedkeuring in aanloop naar de verkiezingen geen pluimpje zijn voor de regeringspartijen en zelfs schade kunnen berokkenen binnen deze partijen. En zeker met de huidige situatie betreffende de assembleeleden Charles Pahlad en Noreen Cheung is het draagvlak van de regering in het parlement brozer geworden. Sinds de jaarrede van de president op 1 oktober 2014 is het DNA wegens gebrek aan quorum niet meer gelukt in vergadering bijeen te komen.

 

De coalitie zal alles eraan proberen te doen om de supplementaire begrotingen van Financiën en Binnenlandse Zaken die te maken hebben met de organisatie van de verkiezingen van 25 mei aanstaande, te behandelen en bovenal goed te keuren.

 

Assembleelid Arthur Tjin A Tsoi van de NPS begrijpt wel dat de regering niet naar huis gestuurd kan worden met een motie van wantrouwen. Indien zo een motie wordt goedgekeurd door het parlement, zou dat wel een politiek signaal zijn dat de regering geen draagvlak meer heeft in De Nationale Assemblée. “Daar is het ons om te doen”, zegt Tjin A Tsoi. De oppositie wacht op een geschikt moment om de reeds voorbereide van wantrouwen in te dienen bij DNA.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App