Waar de regering eerder bang voor was, dreigt nu inderdaad op ons af te komen zegt Bouterse. De regering stond op het punt om de Covid-19 maatregelen te versoepelen zegt de president naar aanleiding van de verontrustende situatie op de oostelijke grens.

Het staatshoofd is in zijn toespraak ingegaan op de situatie en de beheersing daarvan. Met de ontstane alarmerende situatie, vraag hij echter begrip voor de beslissing van de regering om deze aanpassing aan te houden, totdat de regering een beter beeld heeft van de toestand in het binnenland, met name aan de grenzen. President Bouterse rekent en vertrouwt op de volledige ondersteuning van het volk bij de aankomende maatregelen die bedoeld zijn ter bescherming van de Surinaamse natie.

Publicidade

Lees ook:

Op maandag 27 april, na de bespreking met de politieke partijen, ontving de president het alarmerend bericht dat bij de oostgrens, aan de Franse zijde, nog twaalf (12) mensen positief zijn getest met het Covid-19 virus. Even later werd de regering geïnformeerd dat er intussen nog 5 bootslieden positief zijn getest, ook aan de Franse kant. Vanwege hun werkzaamheden moet de regering ervanuit gaan dat deze bootslieden wellicht met meerdere mensen in contact zijn gekomen aan beide zijden van de rivier.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar