Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo
Publicidade

De epidemiologische analyse van de afgelopen 4 weken laat ziet dat er een versnelde stijging van het aantal besmettingen is opgetreden. Volgens president Chan Santokhi is Suriname nog niet op een niveau beland waarbij men zou kunnen spreken van een neerwaartse trend. Het aantal besmettingen nam zodanig toe dat de regering de druk op de gezondheidszorg konden waarnemen. De reeds bestaande schaarste aan ziekenhuisbedden, personeel, medicamenten en apparatuur werd duidelijker, ook het aantal quarantaine plekken werd steeds minder.

Het Wanica Ziekenhuis raakt vol. De regering heeft zich ingezet om een veldhospitaal met een opvangcapaciteit van meer dan 80 bedden op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, neer te zetten. Er zijn al extra bedden gereserveerd in de andere ziekenhuizen voor de opvang van Covid-19 patiënten, met als gevolg dat de niet-urgente ziekenhuiszorg zal worden gereduceerd.

Publicidade

Ook de isolatieplaatsen (KKF en Residence Inn) waar de patiënten met weinig klachten worden opgenomen, raken vol.

De afgelopen twee weken heeft de regering op basis van de zorgwekkende situatie rond Covid-19 enkele maatregelen afgekondigd. De getroffen maatregelen waren noodzakelijk en urgent om de situatie die we met ons allen waarnamen in te dammen en het te keren zegt Santokhi.

Comentar

Comentar