spot_img
spot_img

President draagt Sigmund Proeve voor als nieuwe governor CBvS

Atualizado há

- Publicidade -

De regering heeft besloten Sigmund Proeve voor te dragen als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De nog aan te treden monetaire autoriteit zal invulling geven aan deze functie voor een periode van zes maanden. President Desi Bouterse zegt dat het niet zo eenvoudig is om tot een dergelijk besluit te komen.

Er is tot tweemaal toe van gedachten gewisseld met de Surinaamse Bankiersverening (SBV) over kandidaten over de governorfunctie. Alhoewel het aanstellen van een governor een prerogatief is van de regering heeft ze gemeend in overleg te treden met het bankwezen. Na het voeren van een aantal discussies met actoren bleek dat het bankwezen er niet uit kwam. Er zijn een aantal gesprekken gevoerd met Proeve als lid van de Raad van de Commissarissen. Na een aantal sessies stemde het lid van de RvC toe met de afspraak dat er invulling gegeven wordt om een aantal zaken de moederbank rakende in orde te maken.

President Bouterse noemt daarbij ondermeer transparantie en wetgeving. Er zal ook een diepgaand gesprek gevoerd worden ten aanzien van het fiscaal gedeelte. De regering vindt het noodzakelijk een governor aan te stellen aangezien het niet raadzaam is deze functie lang vacant te laten. Van de nieuwe governor wordt ondermeer verwacht dat deze rust brengt op het monetaire en financiele vlak van het land.

Foto: Archief LPM News

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: