In totaal 50 parlementariërs, zowel nieuw als herkozen, zijn op maandag 29 juni beëdigd en toegelaten tot het hoogste college van staat, De Nationale Assemblee (DNA). De president gaf aan er zeker van te zijn dat het parlement een goede periode tegemoet gaat. Het staatshoofd kreeg het woord van nieuwbakken parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk die enkele minuten daarvoor de hamer had overgenomen van fungerend voorzitter Soewarto Moestadja.

Brunswijk en Dew Sharman werden bij enkele kandidaatstelling gekozen tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. President Bouterse sprak eveneens zijn dank voor de vlotte wijze waarop de fungerend voorzitter de bijzondere vergadering heeft geleid. Hij feliciteerde alle gekozen leden voor deze nieuwe periode alsook de gekozen voorzitter en vicevoorzitter respectievelijk Brunswijk en Sharman.

Publicidade

Namens vice-president Ashwin Adhin en de rest van de regering memoreerde het staatshoofd het werk dat voormalig voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en ondervoorzitter Melvin Bouva in het parlement aan de dag hebben gelegd. De president gaf aan dat ladder hoog gelegd is en dat de nieuwe voorzitter een enorme taak heeft om die ladder verder omhoog te trekken.

De beëdiging en toelating van de huidige vicepresident Ashwin Adhin zal op een ander moment plaatsvinden, omdat zijn vicepresidentschap niet verenigbaar is met de functie van parlementariër.

Foto: Apintie TV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar