De president van Suriname, Desiré Delano Bouterse, heeft de samenleving toegesproken middels een video boodschap vandaag.

Bouterse gaf aan dat Suriname op vrijdag 13 maart haar eerste geïmporteerd geval van het coronavirus heeft genoteerd. De regering heeft inderdaad snel gehandeld. Reeds in de nacht van 13 op 14 maart werd het luchtruim gesloten voor reizigers. “Wij moeten namelijk met alle ons ten dienste staande middelen import van het coronavirus tegengaan. Dit is een must voor ons, want dit virus komt van buiten”, zegt de staatshoofd. Onze grenzen, – over land, ter zee en via de lucht -, zijn daarom voor onbepaalde tijd afgegrendeld zegt hij.

Bouterse benadrukt dat goederen die nodig zijn voor de bevolking wel binnen moeten blijven komen. Daarom blijft cargo vervoer zoals altijd toegestaan. Angst voor schaarste is dus niet nodig. “U hoeft niet te hamsteren. Denkt u aan uw medemens”, zegt hij. Om overdracht van het virus te minimaliseren, heeft de regering per 14 maart bijeenkomsten van meer dan honderd personen verboden. Per 16 maart zijn thans ook alle scholen en crèches gesloten.

Publicidade

Ook de horecasector heeft ingrijpende veranderingen moeten doorvoeren. Dit is niet aangenaam voor velen en is een economisch harde dobber voor ondernemers. Wij begrijpen dit; het blijft ook hard voor ons om deze maatregelen te nemen zegt Bouterse. “ Tòch, is dit nodig om ons allen te beschermen. Gezondheid van het volk gaat boven alles”, aldus Bouterse.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar