De president Desiré Bouterse heeft in het weekend in het Brokobaka ressort de familie van de goudzoeker, die bij het recente incident tussen Rosebel Gold Mines en goudzoekers is omgekomen, ontvangen. Het staatshoofd heeft een gesprek gevoerd met de nabestaanden. De president heeft de familie gecondoleerd voor het smartelijk verlies en heeft de nabestaanden toegesproken.

Tijdens het gesprek heeft de familie enkele pijnpunten en verwachtingen aangekaart. De president is vervolgens ingegaan op de pijnpunten en verwachtingen en heeft de familie meegedeeld dat de regering bereid is te ondersteunen om hun dierbare de laatste eer te bewijzen. Beide partijen tonen begrip en wederzijds respect voor elkaar.

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen benadrukt dat de vraagstukken of conflictsituaties binnen de goudsector in het dorp Nieuw Koffiekamp rationeel opgelost moeten worden. “Er valt een dode te betreuren, maar we moeten dit moment aangrijpen niet om vijandig te zijn en blijven, maar juist om een bijdrage te leveren aan een duurzame oplossing.” Dit geeft hij te kennen naar aanleiding van een overleg dat Bouterse het afgelopen weekend heeft gehouden met partijen in verband met recente conflicten in het gouddorp.

Minister Akiemboto roept de totale samenleving op om oplossingsgericht zaken te benaderen, in het bijzonder zij die nauw betrokken zijn. De minister zegt verder dat alle partijen betrokken bij het recente incident schade hebben geleden. De familie van de overledene zijn hun geliefde kwijt, Rosebel Gold Mines en ook Suriname ondervindt financiële- en imagoschade. “We moeten voorkomen dat de schade steeds toeneemt.” De bewindsman is er voorstander van dat er binnen de gegeven omstandigheden middels dialoog uitgekeken wordt naar een duurzame oplossing. Hierbij dient vanwege de gevoeligheid de nodige voorzorg in acht genomen te worden, om te komen tot een oplossing die bevredigend is voor alle partijen.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar