Twee politieagenten zijn in verzekering gesteld omdat zij poogden een man af te persen die een verkeersovertreding had begaan.

Het gaat om agent Videsh J. en Gregory A die door de mand zijn gevallen nadat hun slachtoffer naar de afdeling Onderzoek Personeel Zaken (OPZ) stapte.

Publicidade

Agent Videsh J. heeft op 24 oktober een verkeersovertreder geverbaliseerd. Zijn collega Gregory A. benaderde de overtreder met de mededeling dat de geldboete vervallen verklaard kan worden indien hij een toegift ontvangt. Deze handeling pleegde hij in samenspraak met zijn collega Videsh. “Deze politiemannen hebben door hun handelingen het imago van de politieorganisatie ernstig geschaad”, schrijft de politievoorlichtingsdienst in een persverklaring.

De ambtenaar die opzettelijk met misbruik van zijn functie of positie iets doet of nalaat iets te doen ten einde voordeel voor hem of een ander te verkrijgen, wordt gestraft.  Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan om melding te maken van gevallen, waarbij politiemannen zich schuldig maken aan soortgelijke handelingen.

Personen die meewerken met dit soort praktijken zijn eveneens strafbaar.

Comentar

Comentar