De politie zal autobestuurders aanpakken die het doorstroom van het verkeer op de Lala Rookhweg belemmeren.Autobestuurders die voeding willen kopen via de drive-thru service van het fastfood restaurant McDonald’s op het complex van de Hermitage Mall, dienen gebruik te maken van de op het complex aangebrachte rijstrook, die leidt naar de plek waar zij hun bestelling kunnen plaatsen. 

PUBLICIDADE

Automobilisten mogen hun voertuigen niet tot stilstand brengen en daarin zitten wachten op de Lala Rookhweg tot dat zij de rijstrook op kunnen rijden. Dit gedrag levert een overtreding op dat te vinden is in artikel 2 van de Rij Wet. Dit artikel luidt als volgt: Het is verboden zich op een weg zodanig te gedragen, dat de vrijheid van het verkeer zonder noodzaak, wordt belemmerd of de veiligheid op de weg in gevaar wordt gebracht of redelijkerwijs is aan te nemen dat de veiligheid op de weg in gevaar kan worden gebracht.

De politie zal verbaliserend optreden tegen autobestuurders die zich schuldig maken aan de boven vermelde overtreding. Automobilisten die aan de achterzijde van de Hermitage Mall voor de parkeerhaven in de Estreliastraat parkeren zullen ook beboet worden.

Foto: LPM