De ontvluchte gedetineerde van de strafinrichting Santo Boma, Shailesh Orie is op zondagavond 9 juni aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo en collega’s van het politiebureau Munder. Shailesh was in de vroege ochtend van zaterdag 08 juni uit het huis van bewaring te Santo Boma ontsnapt samen met de gedetineerde Ramesh Mohes.

Twee gedetineerden, Mohes Persaud en de Shailesh Orie, zijn zaterdagmorgen uit de strafinrichting Santo Boma gevlucht. De ontvluchting van de twee mannen werd in de ochtend van zaterdag ontdekt. De 40-jarige Mohes in 2017 is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor moord van zijn vriendin Naomi Dhanradj. Zij werd door hem om het leven gebracht  in 2016. Orie (39 jaar) is in 2017 veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor diefstal door middel van geweldpleging.

Het is echter nog onduidelijk hoe de mannen zich wisten te ontsnappen uit de strafinrichting. Ok is niet bekend hoe ze uit hun cel zijn gekomen. Het vermoeden bestaat dat ze waarschijnlijk gebruik hebben gemaakt van een balk om over de gevangenismuur te gaan.

Na de aanhouding van Orie op een woonadres te Charlesburg, is hij overgedragen aan de penitentiaire ambtenaren van het huis van bewaring te Santo Boma, alwaar hij zijn gevangenisstraf moet uitzitten. Orie heeft vorig jaar al getracht te ontsnappen. De ander gedetineerde Mohes is nog voortvluchtig.

Foto: Archief

Comentar

Comentar