Twee vrouwen en een man van Haïtiaanse komaf zijn door politie Centrum op zondag 9 juni aangehouden voor oplichterij. Ze hielden personen voor dat ze hun levensbestemming konden openbaren.

Een aantal personen hebben  vorig jaar aangiften gedaan tegen deze drie verdachten. Deze oplichters benaderden de slachtoffers in het stadscentrum. Om personen hun levensbestemming te kunnen openbaren werden de slachtoffers gevraagd om hun geld en sieraden in een “sip lock” zakje te doen waarin as zat. Vervolgens werd het zakje in de tas van zo een benadeelde gezet met de mededeling dat de persoon enige tijd daarna zijn of haar kostbaarheden uit het zakje mocht nemen.

Wanneer de mensen na enige tijd in de zakjes keken, zagen zij alleen kleine steentjes in. Na uitgewerkte informaties zijn de drie verdachten aangehouden en overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo die belast is met het verder onderzoek. Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van dit trio. Deze worden opgeroepen zich alsnog aan te melden bij de recherche van Regio Paramaribo voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 451163 of 450635.

Foto: LPM

Comentar

Comentar