spot_img
spot_img

Politie houdt drugsverdachten aan

Atualizado há

- Publicidade -

De politie heeft de afgelopen dagen een aantal aanhoudingen verricht van drugsverdachten. Zo is een 34- jarige passagier aangehouden nadat bij haar XTC pillen werden gevonden. Vier drugverdachten zijn bij de controle post Stolkersijver aangehouden en opgesloten. Een taxichauffeur en drugskoerier zijn eveneens voor drugs in de kraag gevat bij Stolkersijver.

Taxichauffeur en drugskoerier aangehouden
De 55-jarige drugskoerier Tichard, R. en de 40-jarige taxichauffeur Fabian D. zijn op zondag 26 mei bij de controlepost te Stolkersijver aangehouden door de dienstdoende politieambtenaren. Fabian had een reiskoffer bij zich. Daarin heeft de politie vier dozen met ruim 7 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten en de drug zijn vervolgens overgedragen aan de Narcotica Brigade voor verder onderzoek. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het tweetal hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Vier drugverdachten aangehouden
Jaha A., Cillian, M. en Luciano K. zijn op maandag 20 mei door politieambtenaren van de controle post Stolkersijver in het district Commewijne staande- en vervolgens aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Tijdens controle zijn in de schoenen van Jaha A. in totaal 800 gram cocaïne aangetroffen. Bij Cillian waren 16 zogenaamde anusbolletjes met cocaïne aangetroffen. Deze met cocaïne gevulde bolletjes hebben een bruto gewicht van 460 gram. Cillian is naar Suriname gekomen om aan drugssmokkel te doen. Hij bezit de Nederlandse nationaliteit.

- Publicidade -

De drie mannen verplaatsten zich in een auto die door Luciano K. bestuurd werd. Luciana K. is militair van beroep. Nader onderzoek bracht naar voren dat ene Helga A. als tussen persoon had gefungeerd tussen de drugsmokkelaars en de drugverstrekker. Op aanwijzing van de drie mannen is zij opgespoord en in de kraag gevat. De bedoeling was om de cocaïne naar Nederland te smokkelen en wel via Suriname, Frans-Guyana en Frankrijk. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het viertal achter slot en grendel gezet. De Narcotica Brigade en de Militaire Politie zijn belast met het nader onderzoek van deze strafzaak.

Aangehouden met XTC pillen
Leden van het Bestrijding Internationale Drugs Team (BID-team) hebben op donderdag 16 mei de 34-jarige passagier Deborah. V. op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden, nadat XTC pillen op haar gevonden zijn. Zij werd vervolgens, samen met de pillen, overgedragen aan de Narcotica Brigade. Deborah stond op vertrek naar het buitenland. Tijdens controle door het BID-Team werd in haar bustehouder twee pakken met in totaal 295 XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen. Bij de voorgeleiding heeft Deborah verklaard dat zij de XTC-pillen voor haar vriend moest mee nemen die in Trinidad woonachtig moet zijn. Zij is in verzekering gesteld, nadat de politie overleg heeft gepleegd met het Openbaar Ministerie.

Foto: KPS

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: