spot_img
spot_img

Plan uitbaggeren Surinamerivier uit de kast gehaald

Atualizado há

De regering heeft weer het plan opgevat om de Surinamerivier uit te baggeren. Dit plan wordt thans binnen de ministerraad besproken. “Wij hebben begrepen dat de regering van plan is om dit project dit jaar van de grond te krijgen”, aldus Andreas Talea, directeur van N.V. Havenbeheer. De directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Michel Amafo, wil nog niet ingaan hierop zonder een officieel besluit van de regering.

 

Reeds zes jaar worstelt men met plannen om de vaargeul van de Surinamerivier uit te baggeren. In 2014 leek alles al gereed om van start te gaan totdat de regering plotseling de operatie voor onbepaalde tijd on hold zette. Zelfs de onderhandelingen met het Nederlandse baggerbedrijf De Boer waren destijds al in een vergevorderd stadium. Het project is geraamd op ruim 20 miljoen US dollar. De vaargeul moet vanaf de monding van de Surinamerivier tot aan Domburg, worden uitgediept.

 

“Wij van Havenbeheer zien dit project liever gisteren dan vandaag gerealiseerd. Onze organisatie loopt heel wat kansen en inkomsten mis”, zegt de Havenbeheer directeur. Indien de plannen voortgang vinden, zullen onder andere containerschepen met grotere ladingen de haven van Paramaribo kunnen aandoen. Tevens wordt het voor buurland Frans-Guyana goedkoper om goederen uit Suriname te halen dan via de eigen ondiepe haven. In dit kader wordt er op Albina een grotere aanmeersteiger gebouwd, welke begroot is voor SRD 11 miljoen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App