spot_img
spot_img

Personen met een beperking willen uitkering van SRD 1000

Petitie ingediend aan DNA.

Atualizado há

- Publicidade -

Stelt voor dat de financiële bijstand minimaal wordt verhoogd naar SRD 1000. Stichting Wan Okasi ondersteund door de Stichting Doven Belangen Suriname (SuDoBe) en Stichting Down Syndroom Suriname heeft gisteren een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). De petitie werd door de griffier van DNA, Ruth de Windt, in ontvangst genomen.

De regering heeft aangekondigd dat zij de financiële uitkering voor personen met een beperking per november zullen verhogen van SRD 325 naar SRD 500. Gezien de onkosten die de doelgroep maakt wegens de beperking die hij of zij heeft, is dit bedrag echt niet toereikend. Op grond hiervan heeft de belangen organisatie van en voor personen met een beperking Stichting Wan Okasi brieven gericht aan de president en aan de voorzitter van de DNA waarin er om een gesprek wordt gevraagd om over het probleem te praten.

Vanwege de onkosten die deze groep heeft, is deze doelgroep in een ongelijke strijd komen te verkeren. De stichting ziet graag dat het conceptwet van financiële uitkering, dat ingediend is gewordend door de belangenorganisatie, in behandeling wordt genomen. Ook wenst de organisatie dat het conceptwet in 2021 in werking treed.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: