Ronnie Brunswijk. Foto: Directoraat Volkscommunicatie

Een groep vertegenwoordigers van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) heeft gisteren een petitie ingediend bij de vicepresident Ronnie Brunswijk. De groep geeft in hun schrijven aan dat de 47 medewerkers van de stichting reeds twee maanden geen salaris hebben ontvangen. De groep had in augustus een soortgelijk probleem, toen was het  salaris over de maand juli ook 2 weken te laat overgemaakt. Sindsdien heeft de groep geen geld ontvangen.

Volgens Conchita Sontowidjojo. Woordvoerder van de groep, hebben de  werknemers al geprobeerd om samen met de directie te zoeken naar een oplossing. Echter heeft dit geen bevredigend resultaat opgeleverd. Sontowidjojo geeft aan dat de werknemers zelf ook gezinnen hebben en zich dus niet kunnen veroorloven zo lang op hun salaris te wachten. Personeelsleden in het bijzonder op de ver gelegen locaties zoals Brownsberg, Baboensantie en Ralleighvallen voelen zich in de steek gelaten.

Publicidade

Brunswijk heeft de groep aangehoord. Hij gaf verder aan dat de kwestie Stinasu reeds besproken is en afgelopen week is goedgekeurd. Hij zal de kwestie echter nogmaals meenemen naar de ministerraadsvergadering en bespreken met de minister van Financiën. Het streven is dat de medewerkers deze week nog beschikken over hun gelden.

Comentar

Comentar