President Desi Bouterse heeft de verschillende maatregelen aangekondigd die per 2 juni ingaan. Hij geeft aan dat we binnen de afgelopen 24 uur geconfronteerd zijn met clusters van besmettingen in Paramaribo, en lokale verspreiding van besmetting in Albina en omgeving.

Deze geldende maatregelen zijn:

Publicidade
  1. De partiële lockdown zal vanaf morgen, 2 juni, in heel Suriname gelden vanaf 6 uur ’s avonds tot 6 uur in de ochtend.
  2. Maatregel 2: Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal 5 personen
  3. Maatregel 3: Per heden is de brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.
  4. Maatregel 4: Vanwege de extra zorg in bepaalde gebieden in het binnenland wordt het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen per direct gestopt: Stoelmanseiland , Drietabbetje, Godoholo , Cottica, Lawa Tabiki , Antino , Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.
  5. Maatregel 5: De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.
  6. Maatregel 6: De aangekondigde versoepeling wordt per heden teruggedraaid. Dat wil zeggen dat scholen gesloten blijven; crèches per morgen weer gesloten zijn; heropende markten weer gesloten zullen worden; en alle bedrijven terug moeten naar de hoogste voorzorgsmaatregelen. Casino’s en horeca zullen wederom gesloten zijn voor bezoekers.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar