spot_img
spot_img

Parmessar: “SAMAP project heeft nationaal aanpak nodig”

Atualizado há

- Publicidade -

De Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), die als hoofddoel voedselveiligheid en voedselzekerheid heeft, is een lang traject en heeft een nationaal aanpak nodig. De criteria met betrekking tot de matching grant facility voor SAMAP is rond heeft minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, aan in De Nationale Assemblee (DNA) met betrekking tot vragen die gesteld zijn over het project.

De SAMAP team houdt de laatst consultaties met de boeren. De minister benadrukt dat de boeren ondersteund moet worden. Bij dit project worden de boeren naast het aanleren van de technieken van planten ook begeleid bij het opmaken van de bedrijfsplannen.

In het kader van SAMAP en andere projecten hebben vertegenwoordigers van de voedselorganisatie, FAO, en de Inter-Development Bank (IDB) samen met de verschillende Focal Points van LVV informatie verschaft aan de LVV minister. Het SAMAP heeft  als doel om de duurzame agrarische ontwikkeling in Suriname te versterken door middel van een meer concurrerende en veilige productie en betere toegang tot de exportmarkt. De nadruk zal gelegd worden op fruit en groente, niet-van-hout bosproducten en de verwerking van wortelgewassen door gemeenschappen in het binnenland.

- Publicidade -

Het project houdt eveneens in dat er gewerkt zal worden met minstens 1.000 kleinschalige landbouwers, waarvan tenminste 30% vrouwen. Honderd landbouwers, landbouworganisaties en -bedrijven zullen ondersteund worden bij het verbeteren van hun markttoegang, door het realiseren van kwalitatieve productie, verwerking en een verbeterde concurrentiepositie. Ook worden tenminste vijftien landbouwbedrijven ondersteund met het verkrijgen van bankleningen. De Europese Unie (EU) financiert SAMAP voor een bedrag van 12.8 miljoen Euro en wordt in samenwerking uitgevoerd met de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO). De launch was op 28 mei 2018 en de duur van het project is vier jaar.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: