spot_img
spot_img

Parlementariërs NDP mogen geen andere overheidsbaan hebben

Atualizado há

Het zal niet langer mogelijk zijn voor parlementariërs om een job binnen de overheid te hebben. Althans, als zij lid zijn van De Nationale Democratische Partij (NDP).

Dit besluit heeft Desi Bouterse, NDP-voorzitter tevens president, het afgelopen weekeinde besloten tijdens een vergadering met de partijtop, parlementariërs en aankomende parlementariërs. Deze nieuwe maatregel treft direct Sergio Akiemboto die momenteel directeur is van mijnbouwbedrijf Grassalco. Akiemboto is bij de afgelopen verkiezingen ook gekozen als parlementariër voor het district Brokopondo. Hij is momenteel in beraad over het besluit dat hij zal nemen. Ook Ricky Kromodihardjo, momenteel directeur van het Staats Ziekenfonds (SZF), is gekozen als parlementariër in Paramaribo. Hij heeft echter al besloten afstand te doen van het lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA). Hierdoor maakt hij de weg vrij voor Rochee Hopkinson om door te stromen naar het parlement.

De NDP is menens een wet in de dienen bij het parlement om te voorkomen dat parlementariërs ook bestuurlijke functies invullen in het overheidsapparaat. Zij steek alvast de handen in eigen boezem door haart eigen parlementariërs dit te verbieden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: