Reshma Mangre — Foto: Luiz Paulo

De parlementariër Reshma Mangre heeft kan tekeningen geplaatst in het parlement rondom de aankoop van dienstvoertuigen.  Recentelijk kampte het Korps Politie Suriname (KPS) met brandstofproblemen met name gasoline. Nog steeds klagen burgers dat indien de politie wordt gebeld voor een melding, dat de politie geen auto heeft om uit te rijden zegt de parlementariër. Van de minister van Justitie en Politie wil ze weten waarom er dure auto´s zijn aangeschaft.

Mangre zegt dat in het verleden  dienstvoertuigen aangeschaft zijn geworden voor de politie met dieselmotoren. Van de regering wil ze weten waarom men is afgeweken van dat systeem en heeft men nu gekozen om dienstvoertuigen aan te schaffen met gasoline motoren voor de politie met een hoog brandstofverbruik. Het kost de staat alleen maar meer geld. Ook vraagt zij als er destijds een openbare aanbesteding gehouden ie gehouden en hoeveel de ondernemer betaald heeft voor de aanschaf van 1 dienstvoertuig en voor welk bedrag heeft hij dit voertuig geleverd aan de Staat.

Publicidade

In het kader van transparantie en corruptiebestrijding verneemt  Mangre van de minister hoeveel voertuigen in totaal zijn aangeschaft en wat het de Staat heeft gekost. Zijn er concrete voorstellen om het brandstofprobleem structureel op te lossen vraagt ze eveneens.

Comentar

Comentar