spot_img
spot_img

Para heeft nu eigen RGD gezondheidscentrum

Atualizado há

- Publicidade -

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft een moderne gezondheidscentrum geopend op Para. Antoine Elias, minister van Volksgezondheid en Jennifer Vreedzaam, DNA lid, hadden de eer de gedenkplaat te onthullen. Een lang gekoesterde wens van de bewoners van Para is in vervulling gegaan.

Shoestrya Joella, polihoofd van het centrum maakte het met het doorknippen van het lintje mogelijk dat het goed opgekomen publiek een rondleiding kon krijgen.De meerwaarde van het centrum is onder ander dat het 7 dagen per week open zal zijn van 07:00u – 23:00u, er meerdere artsen aanwezig zullen zijn, een apotheek aanwezig is en er laboratorium onderzoek mogelijk is. Verwacht wordt dat de bewoners van Onverwacht en de omliggende plantages zich thuis zullen voelen in dit gebouw.

RGD-directeur, Sebita Gopal gaf tijdens de opening van dit nieuwe Gezondheidscentrum aan dat het district Para een heel belangrijke en speciale plaats is in het land. Het herbergt de internationale luchthaven en de vele mooie vakantieoorden met heel veel bezoekers, dus heel veel beweging die met alle mogelijke risico’s gepaard gaat. “We hopen niet op calamiteiten en of dreigende situaties, maar met dit gezondheidscentrum kunnen wij beter inspelen op de voornoemde zaken”, voerde Gopal aan.

- Publicidade -

Zij vervolgde haar speech door aan te geven dat dit een nieuw begin is met een betere bereikbaarheid en beschikbaarheid, met ruimere openingstijden voor cliënten. Er wordt ook rekening gehouden met de piekperiode in dit district en daarom zal er alles aan moeten worden gedaan, zodat ook de vakantiebezoekers tijdens hun tijdelijk verblijf te allen tijde gebruik kunnen maken van de zorg. De ministeries van Financiën en Volksgezondheid en het OPEC-fonds voor internationale ontwikkeling worden ook bedankt voor hun bijzondere bijdrage.

“Gezondheidszorg heeft voor de huidige regering speciale aandacht en daarom achtte de overheid het noodzakelijk te investeren in de primary health care-faciliteiten in de kuststrook en daar is de nieuwbouw van dit gebouw ook onderdeel van”, aldus de RGD-directeur.

“Deze stap is ook bedoeld om straks met betere voorzieningen aan de snel veranderende zorgvraag te voldoen. Op dit moment zijn wij niet volledig equipe, desalniettemin besloten wij nu al te starten met de beschikbare apparatuur. Wij wensen dit team onder leiding van dokter Jhoella het allerbeste toe. De bewoners van Para en eenieder die de RGD een warm hart toedraagt wordt veel succes toegewenst met het bereiken van deze mijlpaal”, zei Sebita Gopal, directeur van de Regionale Gezondheidsdienst.

Foto: RGD

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: