Publicidade

De Pagara Estafette in de binnenstad van Paramaribo op 31 december zal geen doorgang vinden dit jaar.  Het is gezien de huidige situatie niet verantwoord om een groot feest dat meer dan 10.000 mensen trekt doorgang te laten vinden laat Stichting Surifesta weten. Het eindbesluit tot het organiseren van alternatieven ligt bij de overheid, waaronder ook de regels van covid team, toestemming in de vorm van een vergunning van de Districtscommissarissen en goedkeuring tot ordehandhaving van de brandweer en de politie vallen.

Surifesta biedt haar voorwaardelijk ondersteuning aan tot het promoten van eventuele activiteiten, mits deze worden goedgekeurd. Surifesta adviseert de samenleving te kijken naar alternatieven voor de Owru Yari viering, die niet tegen de voorschriften van het covid team en afspraken met de overige autoriteiten in gaan. Ter verduidelijking wil Surifesta op dit moment aangeven dat er helaas nog geen sprake kan zijn van een definitieve uitspraak over wel of geen feest in de Decembermaand, als ook de voorwaarden hiervoor. De komende periode zullen enkele  gebeurtenissen een belangrijke rol spelen in welke mate er sprake van feesten, of netter geformuleerd ‘evenementen en publieke activiteiten’ kunnen plaatsvinden in de Decembermaand.

Publicidade

Het betreft gebeurtenissen als de daling van het aantal actieve covid-19 cases in het land. De voorschriften van het covid management team, met daarmee ook de regels van de regering en de autoriteiten en de inachtneming van de samenleving van deze voorschriften. Het opengooien van het luchtruim.

Comentar

Comentar